PROJECT KUNSTPRIK

 

Project Kunstprik is een lesbrief die ik ontwikkeld heb voor het primair onderwijs, geïnspireerd op het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) voor het voortgezet onderwijs.

 

Project Kunstprik is een project waarin jonge kinderen geprikkeld worden om verschillende vormen van kunst te ontdekken, te bekijken, in het klein te maken en erover te filosoferen. Van de schilderijen van Picasso tot de muziek van Vivaldi, van de proza van Ted van Lieshout tot de theatrale dans van Pina Bausch. Je kunt niet jong genoeg beginnen met ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen, welke kunst jouw energie geeft, dat ene prikje dat je nodig hebt om je verder te willen ontwikkelen; dat ene liedje dat je op jonge leeftijd hoorde en welke nog steeds terugkomt op verschillende momenten in je leven. 

 

Tijdens het beschouwen en maken van al deze kunstvormen voeren we ondertussen een goed gesprek over het leven. Dit project komt dan ook het beste tot zijn recht in kleine groepjes van max. 8 deelnemers. We zitten grotendeels aan tafel, maar gaan bij het behandelen van enkele kunstvormen ook de vloer op. Er is een variant voor kinderen van 5-8 jaar en van 9-12 jaar.

 

Ik heb een pilot voor Project Kunstprik kunnen draaien op basisschool Laterna Magica, maar Project Kunstprik is ook heel geschikt als buitenschools aanbod bij jouw culturele instelling. 

 

Heb je interesse voor Project Kunstprik op jouw school of bij jouw culturele instelling?  Of wil je meer weten en bijv. een voorbeeld lesbrief ontvangen? Zoek dan contact

 

Ik ben in te huren als docent voor Project Kunstprik,  maar er is voor een school ook de mogelijkheid om een Project Kunstprik lessenserie digitaal te ontvangen zodat de lessen door de eigen leerkracht gegeven kunnen worden. Hierbij krijgen de deelnemende leerkrachten van jouw school een inspirerende training vooraf aan de lessen.