OVER MIJ

Ik ben Merijn van Beusekom, geboren op 30 maart 1988 in Huizen, Noord Holland. Ik woon in een heerlijk huis in Haarlem met mijn vriend Jules en katertje Meneer.

 

Ik hou heel erg van jazzmuziek, buiten zijn, zingen, koken uit de losse pols en bakken op de gok, cadeautjes heel groots inpakken, lezen in de tuin, thee drinken op de bank en koffie's drinken in de stad. Ook ben ik gek op sporten (fitness, yoga, hardlopen, zumba, spinning), volg ik sinds kort weer zangles, kijk ik graag een mooie film en ga ik het liefst overdag naar het theater. Ik hou van ieder seizoen, behalve van té lange winters en ik geniet heel erg van fietsen met de wind in de rug!

 

Als kind al volgde ik lessen beeldende kunst en ballet. Thuis was ik altijd aan het knutselen, schrijven of toneelstukjes aan het maken en opvoeren. Later groeide mijn fascinatie voor muziek en nam ik zanglessen en trad op met verschillende amateurbandjes.

 

 Ik heb mijn HAVO en VWO diploma gehaald om vervolgens de bachelor Culturele en Maatschappelijke Vorming te behalen aan de Hogeschool Utrecht. Van hieruit was het een logische stap om een specialisatie in theater te ontwikkelen op de Opleiding Theaterdocent aan de Theaterschool Amsterdam (nu Academie voor Dans en Theater). Hier ben ik in 2016 afgestudeerd.

Ik ben in mijn vrije tijd ook veel bezig met creatief schrijven. Voor een deel is dit natuurlijk heel bruikbaar in en rondom theater, maar het is ook op zichzelf staand.  Het is voor mij een manier om alle prikkels van de omgeving een plek te geven, en om de gekke manieren van het mens-zijn (de mislukkingen en de overwinningen) in woorden te bewaren, om ze daarna ook zo snel mogelijk weer te kunnen vergeten. Bovendien vind ik het vreselijk leuk om te doen! Mijn schrijfsels zijn veelal fictief, maar wel gebaseerd op waarneming. In de toekomst hoop ik een verhalenbundel uit te kunnen brengen en droom ik van het maken van een jeugdprentenboek en het schrijven van theaterstukken.

 

Voorheen plaatste ik mijn korte verhalen op het blog VERHALEN VAN RIJN. Vanaf heden zijn mijn verhalen hier te vinden.

Naast dromen over schrijven heb ik deze ook omtrent theater in de buitenlucht. Sinds mijn ouders enkele jaren naar Texel zijn verhuisd, droom ik ervan theater te maken op het eiland; op de dijk, in de dorpjes, op het strand, en in de weilanden tussen de schaapjes.