THEATER

Het theater dat ik maak kenmerkt zich als beeldend en sferisch theater. Absurditeiten, poëzie, muziek, flauwe humor en expressieve vormgeving passeren de revue. Spel- en maakplezier staan voorop, maar ik ben zeker niet schuw voor onderwerpen als eenzaamheid, vergankelijkheid of vergetelheid. Sterker nog, theater over de pijnlijke kanten aan het leven; de zoektocht van de mens, levert vaak beeldend en poëtisch theater op. In mijn geval door een absurdistische en melige bril. 

 

Ik heb al lange tijd een zwak voor jeugdtheater en blijf gefascineerd door de tweedeling in onze cultuur in jeugdtheater en theater voor volwassenen. In mijn optiek zijn deze begrippen vloeibaar en zeker niet eenduidig. Dit resulteert in theater over volwassen onderwerpen gemaakt door kinderen of kinderlijke onderwerpen door volwassenen uitgevoerd. Humor en verbeelding is de lijm tussen de schijnbare tegenstelling van jong en oud.

 

Daarnaast ben ik gek op het maken van locatietheater. Los van dat ik het heerlijk vind om buiten te zijn en te kunnen werken, geeft een (buiten)locatie al een bepaalde sfeer en een decor met zich mee waaruit veel maak- en spelplezier uit kan ontstaan. De ruimtes om ons heen, zowel de door ons gemaakte stad als de natuur, leveren prachtige, beeldende verhalen op. 

 

 In de afgelopen jaren heb ik al verschillende kleine en grote voorstellingen gemaakt. Hieronder een selectie